Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

 

 

Toont alle 3 resultaten

XL lichtgewicht rollators

Een lichtgewicht rollator is qua gewicht een stuk lichter dan een standaardrollator. Deze rollator s zijn vaak gemaakt van een lichter materiaal, zonder dat ze inleveren op hun sterkte. Lichtgewicht rollators hebben het voordeel dat ze lichter in gebruik zijn, en hier dus minder kracht voor nodig is. Een lichtgewicht rollator is dan ook eenvoudiger te verplaatsen.

Waarom een lichtgewicht rollator?

Zoals de naam al doet vermoeden is een lichtgewicht rollator een lichte rollator. Een normale rollator weegt zo`n 11 kilo , terwijl lichtgewicht 8 kilo of minder wegen.

Dit lichte gewicht brengt extra veel voordelen met zich mee, Zo is een lichtgewicht rollator eenvoudiger te besturen, gemakkelijker voort  te duwen, makkelijker te manoeuvreren en zijn eenvoudig op te tillen.  Uiteraard is het belangrijk als uw rollator fijn te besturen is, maar het lichtgewicht maakt het transporteren van uw rollator , bijvoorbeeld in de auto veel eenvoudiger. Daarom zijn dit soort rollators  enorm populair, en worden vaak gebruikt bij reizen.

Een lichtgewicht rollator is speciaal ontwikkeld voor het comfort en bestaat uit lichtere materialen dan bij een normale rollator. Het frame van dit soort rollators kunnen gemaakt zijn va lichtere materialen zoals aluminium en ook de overige onderdelen maakt de rollator lichter. Zo kunnen er bijvoorbeeld slanke lichtgewicht wielen op  zitten of een lichtgewicht zitjes.

Een lichtgewicht rollator doet niet onder tegenover een reguliere rollator. Over het materiaal gebruik is goed nagedacht, en levert niet in op de duurzaamheid of het maximale gebruikersgewicht. Een lichtgewicht rollator is sterk, stabiel en licht in gebruik.

Welke lichtgewicht rollator past bij u?

Wanneer u een lichte rollator wilt kopen zijn er aan aantal factoren bepalend om te weten welke het beste bij u past.

De keuze voor de juiste lichtgewicht rollator kan afhankelijk zijn van:

Het gebruik: wilt u de rollator alleen binnen of ook buitenshuis gebruiken?

  • Uw lengte: Veel lichtgewicht rollators zijn ok verkrijgbaar in diverse maten. het is hierbij belangrijk om te bepalen of het model in hoogte verstelbaar is.
  • Uw gewicht: Omdat de rollators lichter zijn, kunnen ze vaak ook minder gewicht dragen. Uw lichaamsgewicht is van ook bepalend voor het kiezen van de juiste rollator.
  • Het gewicht van de rollator: Hoewel ze licht zijn, zit er wel degelijk verschil in de gewichten. een lichtgewicht rollator weegt vaak minder dan 8 kilo, afhankelijk van de uitvoering.

Keurmerken

Lichtgewicht Rollator 50 cm (RO4950) Provo Premis
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering