Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Rubberdop Type Z. Glow in the dark – 18MM (RU827)


Rubberdop Glow in the dark. Voor elleboogkrukken en wandelstokken. Diameter van 18 mm. Wit.

9,43 Incl. b.t.w.

Webwinkel Keurmerk

Rubberdop Glow in the dark

  • Diameter van 18 mm.
  • kleur Wit.

Glow-in-the-dark-materialen geven licht dankzij een proces dat fosforescentie heet (niet te verwarren met fluorescentie). In glow-in-the-dark-materialen zit een stofje dat energie uit lichtgolven haalt (absorbeert).

Deze Rubberdop Glow in the dark is specifiek geschikt voor elleboogkrukken en wandelstokken. Door deze hulpmiddelen gemaakt zijn van holle buizen, is het drukpunt van de buizen heel klein t.o.v bijvoorbeeld een massieve houten wandelstok. Deze smalle randen van de buizen drukken daardoor heel samen door een gewone rubberen dop heen, omdat het rubber veel zachter is dan de buis en makkelijk ingesneden wordt door he aluminium. Deze rubberdop is daar goed tegen beschermd, dankzij een inwendig geplaatste metalen ring.

Levensduur en onderhoud
Deze rubberdop heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van het type ondergrond, uw postuur, loophouding en de gebruiksintensiteit  kan de levensduur van uw rubberdop  afwijken. Indien u merkt dat uw doppen snel slijten, kunt u het beste contact opnemen met uw ergotherapeut of fysiotherapeut, om te beoordelen of uw loophouding en gebruik van het hulpmiddelen een mogelijke oorzaak zijn van de slijtage.
Denk aan het niet recht neer (kunnen) zetten van het hulpmiddel, en daardoor een scheve belasting. Of een zeer intensief gebruik, omdat u erg veel steunt op het hulpmiddel.

Wij adviseren u om wekelijks de rubberdop een kwartslag te draaien, zodat deze gelijkmatig afslijt. Controleer hierbij goed of de rubberdop niet is doorgesleten en of de metalen ring nog aanwezig is. Indien de metalen ring ontbreekt en/of de rubberdop is doorgesleten dient u de dop te vervangen. Laat hierbij ook de randen van de buis van het hulpmiddel afbramen. Zo voorkomt u dat versleten randjes en metaalsplinters uw nieuwe dop in korte tijd opnieuw doorslijten. Gebruik het hulpmiddel niet totdat u de rubberdop heeft vervangen . Verzeker u ervan dat de buis van uw hulpmiddel geen bramen of scherpe randjes meer heeft .

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rubberdop Type Z. Glow in the dark – 18MM (RU827)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keurmerken

Rubberdop Type Z. Glow in the dark – 18MM (RU827)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering