Rubberdop type Z 22 mm
Premis Rubberdop type Z 22mm grijs voor een goede stabiliteit
Deze Premis rubberdop is speciaal ontworpen voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken met een buisdiameter van 22 mm. De dop is ontworpen met een comfortabele bodemdiameter van 38 mm, zodat het uw hulpmiddel een extra stabiel gevoel geeft tijdens het lopen.
De dop heeft een hoogte van 47 mm, waardoor de dop niet te groot en opvallend is, maar wel voldoende lengte heeft om goed om de buis van uw hulpmiddel heen te sluiten. Hierdoor voorkomt u dat de dop zomaar los komt en u de dop kwijt raakt.
De dop is van het type ‘Z’ . Voorheen werden deze types gebruikt als aanduiding voor het gebruiksdoeleinde van de rubberdop. Tegenwoordig is het type alleen niet allesbepalend voor het gebruiksdoeleinde. Type ‘Z’ geeft aan dat de dop een dikke bodemrand heeft en naar boven toe taps toeloopt. U herkent dit type dus eenvoudig aan zijn vorm.
Speciaal voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken
Deze rubberdop type Z 22 mm is specifiek geschikt voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken. Omdat deze hulpmiddelen gemaakt zijn van holle buizen, is het drukpunt van de buizen heel klein t.o.v. bijvoorbeeld een massieve houten wandelstok. Deze smalle randen van de buizen drukken daardoor heel snel door een gewone rubberdop heen, omdat het rubber veel zachter is dan de buis en makkelijk ingesneden wordt door het aluminium. Deze rubberdop is daar goed tegen beschermd, dankzij een inwendig geplaatste metalen ring. Hierdoor rust de buis van uw aluminium hulpmiddel op de metalen ring, welke de druk vervolgens gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de rubberdop.
De dikke bodem van de rubberdop zorgt voor een goede levensduur, ook bij meer intensief gebruikte hulpmiddelen. Zoals een elleboogkruk waar veelal toch zwaarder op wordt geleund dan een wandelstok.
Levensduur en onderhoud
Deze rubberdop heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van het type ondergrond, uw postuur, loophouding en de gebruiksintensiteit kan de levensduur van uw rubberdop afwijken. Indien u merkt dat uw doppen snel slijten, kunt u het beste contact opnemen met uw ergotherapeut of fysiotherapeut, om te beoordelen of uw loophouding en gebruik van het hulpmiddelen een mogelijke oorzaak zijn van de slijtage.
Denk aan het niet recht neer (kunnen) zetten van het hulpmiddel, en daardoor een scheve belasting. Of een zeer intensief gebruik, omdat u erg veel steunt op het hulpmiddel.
Wij adviseren u om wekelijks de rubberdop een kwartslag te draaien, zodat deze gelijkmatig afslijt. Controleer hierbij goed of de rubberdop niet is doorgesleten en of de metalen ring nog aanwezig is. Indien de metalen ring ontbreekt en/of de rubberdop is doorgesleten dient u de dop te vervangen. Laat hierbij ook de randen van de buis van het hulpmiddel afbramen. Zo voorkomt u dat versleten randjes en metaalsplinters uw nieuwe dop in korte tijd opnieuw doorslijten. Gebruik het hulpmiddel niet totdat u de rubberdop heeft vervangen . Verzeker u ervan dat de buis van uw hulpmiddel geen bramen of scherpe randjes meer heeft .
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.