Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Rubberdop type Z 25mm(RUCT025).


Rubberdop. Voor wandelstokken en elleboogkrukken met een diameter van 25mm. Type Z. Bodem diameter 38 mm. Hoogte 47 mm.

4,67 Incl. b.t.w.

Webwinkel Keurmerk
Artikelnummer: RUCT025 Categorieën: , ,

Rubberdop type Z 25mm

Rubberdop type Z 25mm voor wandelstokken en elleboogkrukken met een diameter van 25mm. Type Z.

  • Bodem diameter 38 mm.
  • Hoogte 47 mm.
  • Kleur; Grijs

Deze Premis rubberdop RUCT25 is speciaal ontworpen voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken met een buisdiameter van 250 mm. De dop is ontworpen met een comfortabele bodemdiameter van 38 mm, zodat het uw hulpmiddel een extra stabiel gevoel geeft tijdens het lopen.

De dop heeft een hoogte van 47 mm, waardoor de dop niet te groot en opvallend is, maar wel voldoende lengte heeft om goed om de buis van uw hulpmiddel heen te sluiten. Hierdoor voorkomt u dat de dop zomaar los komt en u de dop kwijt raakt.

De dop is van het type ‘Z’ . Voorheen werden deze types gebruikt als aanduiding voor het gebruiksdoeleinde van de rubberdop. Tegenwoordig is het type alleen niet allesbepalend voor het gebruiksdoeleinde. Type ‘Z’ geeft aan dat de dop een dikke bodemrand heeft en naar boven toe taps toeloopt. U herkent dit type dus eenvoudig aan zijn vorm.

Speciaal voor elleboogkrukken en  aluminium wandelstokken
Deze dop is specifiek geschikt voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken. Omdat deze hulpmiddelen gemaakt zijn van holle buizen, is het drukpunt van de buizen heel klein t.o.v. bijvoorbeeld een massieve houten wandelstok. Deze smalle randen van de buizen drukken daardoor heel snel door een gewone rubberdop heen, omdat het rubber veel zachter is dan de buis en makkelijk ingesneden wordt door het aluminium. Deze rubberdop is daar goed tegen beschermd, dankzij een inwendig geplaatste metalen ring. Hierdoor rust de buis van uw aluminium hulpmiddel op de metalen ring, welke de druk vervolgens gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de rubberdop.

De dikke bodem van de rubberdop zorgt voor een goede levensduur, ook bij meer intensief gebruikte hulpmiddelen. Zoals een elleboogkruk waar veelal toch zwaarder op wordt geleund dan een wandelstok.

Levensduur en onderhoud
Deze rubberdop heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van het type ondergrond, uw postuur, loophouding en de gebruiksintensiteit  kan de levensduur van uw rubberdop  afwijken. Indien u merkt dat uw doppen snel slijten, kunt u het beste contact opnemen met uw ergotherapeut of fysiotherapeut, om te beoordelen of uw loophouding en gebruik van het hulpmiddelen een mogelijke oorzaak zijn van de slijtage.
Denk aan het niet recht neer (kunnen) zetten van het hulpmiddel, en daardoor een scheve belasting. Of een zeer intensief gebruik, omdat u erg veel steunt op het hulpmiddel.

Advies

Wij adviseren u om wekelijks de rubberdop een kwartslag te draaien, zodat deze gelijkmatig afslijt. Controleer hierbij goed of de rubberdop niet is doorgesleten en of de metalen ring nog aanwezig is. Indien de metalen ring ontbreekt en/of de rubberdop is doorgesleten dient u de dop te vervangen. Laat hierbij ook de randen van de buis van het hulpmiddel afbramen. Zo voorkomt u dat versleten randjes en metaalsplinters uw nieuwe dop in korte tijd opnieuw doorslijten. Gebruik het hulpmiddel niet totdat u de rubberdop heeft vervangen . Verzeker u ervan dat de buis van uw hulpmiddel geen bramen of scherpe randjes meer heeft .

 

Bodemdiameter

38 mm

Diameter opening

25 mm

Hoogte

47 mm

Kleur

Grijs

Merk

Roma Medical

Rubberdop Type

Type Z

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rubberdop type Z 25mm(RUCT025).” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keurmerken

Rubberdop type Z 25mm(RUCT025).
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering
Translate