Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters

Heeft u al een bloeddrukmeter voor thuis? De bloedrukmeters zijn een graadmeter om te controleren hoe gezond uw lichaam is. Het wordt aangeraden om vanaf uw 40e levensjaar regelmatig uw bloedruk te controleren. met een goede bloedrukmeter kunt u zelfstandig thuis uw bloeddruk meten. Veel mensen hebben last van een hoge bloeddruk, wat gevaarlijk kan zijn. daarvoor is het verstandig om regelmatig uw bloeddruk te controleren.

Wat is een goede bloeddrukmeter?

Een gezonde bloeddrukmeter ligt rond de 120/80 mmHg. De bovendruk schommelt tussen de 120-129 mmHg. en de onderdruk ligt tussen de 80-84 mmHg. Een gezonde bloeddrukmeter is in ieder geval onder de 140/90 mmHg.

Wat is een betrouwbare bloeddrukmeter?

Zo zijn er polsbloeddrukmeters waarmee u snel en eenvoudig uw bloeddruk kunt meten. Wilt u echter een meer nauwkeurige bloeddrukmeting of moet u vaker uw bloeddruk controleren, dan raden wij een bloeddrukmeter voor uw bovenarm aan. Een bovenarmbloeddrukmeter is vele malen nauwkeuriger dan een polsbloeddrukmeter.

Bloeddrukmeter kopen?

Het regelmatig meten van uw bloeddruk is verstandig. Vooral vanaf uw 40e levensjaar is dat belangrijk om uw bloeddrukwaarden in de gaten te houden. Naarmate u ouder wordt, worden uw bloedvaten nauwer en slapper, hoerdoor kan de bloeddruk veranderen.

Zowel een te lage als een te hoge bloeddruk is niet goed. Een hoge bloeddruk kan zelf gevaarlijk zijn wanneer dit voor langere tijd aanhoudt.

Een bloeddrukmeter met een manchet voor uw bovenarm is het meest nauwkeurig en het meest betrouwbaar. Bovenarmbloeddrukmeters zijn verkrijgbaar van enkele tientallen euro`s tot ruim boven de honderd euro. het verschil in de prijzen zit hem vaak in de extra functies zoals aritmiedectie (hartstoornissen te signaleren) of gemeten bloeddrukwaardes koppelen aan uw smartphone.

Een bloeddrukmeter voor uw pols is iets minder betrouwbaar, maar u kunt in veel gevallen wel sneller uw bloedruk meten en door het formaat eenvoudig mee te nemen.

Keurmerken

Manchet Visomat Double Comfort  (BLMANCD23-43)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering