Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Saturatiemeter (Pulse Oximeters)

Pulse Oximeters

Een saturatiemeter of een (Pulse Oximeter) is een medische hulpmiddel om snel en eenvoudig het zuurstofgehalte in uw bloed en hartslagfrequentie te meten. een saturatiemeter is enorm handig om in huis te hebben, aangezien u hiermee thuis zelfstandig uw zuurstofsaturatie kunt meten. Saturatiemeters worden veelal gebruikt door persoenen met een luchtwegaandoening maar ook veelvoudig door(top)sporters. Met een saturatiemeter (Pulse Oximeters) krijgt u eenvoudig en volledig pijnloos inzicht in uw longfunctie en hartslag.

Wat is zuurstofsaturatie?

Zuurstofsaturatie is de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Zuurstofsaturatie wordt aangegeven in een percentage SpO2.

Wat is een gezonde zuurstof saturatie?

Saturatie hoort bij een gezond volwassen persoon tussen 93% bij Sp02 en 100% SpO2 te liggen. Bij kinderen (tussen de 2 en 15 jaar) hoort deze saturatie iets hoger te zijn namelijk tussen de 95% Spo2 en 100% Spo2.  Deze hogere zuurstofsaturatie komt doordat kinderen doorgaans actiever zijn.

Hoe kan ik mijn zuurstofsaturatie meten?

Een van de manieren om nauwkeurig uw zuurstof te meten kan met een saturatiemeter, ook wel pulseoximeter genoemd. Dit handige apparaatje plaats u op uw vinger en

De zuurstofmeting kan beginnen de meting is volledig pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd.

Hoe moet u een saturatiemeter gebruiken?

Zuurstofmeters zijn eenvoudig in gebruik. Een zuurstofmeter ziet eruit als een soort compacte knijper welke u op uw vinger kunt plaatsen. Het meten gebeurt door een vinger in de vingerclip te plaatsen en de meting start vanzelf.

De meting van een pulsoxymeter kan uitlopen van 1 tot 10 seconden. In veel gevallen is het verstandig om minimaal 3 metingen uit te voeren op dezelfde vinger en dan het gemiddelde resultaat hiervan te nemen.

Keurmerken

Saturatiemeter Oled Oxywatch MD300C2
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering