Kalibratie thermometer Tri-temp
Wat wordt bedoeld met kalibreren?
Het kalibreren van een thermometer houdt in dat er gecontroleerd wordt of de temperatuur die de thermometer aangeeft ook echt de juiste is. Anders gezegd wordt bij kalibreren de afwijking van de thermometer vastgesteld.
Hoe vaak moet een thermometer worden gekalibreerd?
Het is wel te adviseren om uw thermometer jaarlijks te laten kalibreren zodat u kunt aantonen dat u werkt volgens de richtlijnen van HACCP en uw hygiënecode. In de richtlijnen staan de eisen beschreven voor het proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport.
Kalibreren van meettoestellen:
Bij het kalibreren met een Kalibratie thermometer Tri-temp wordt de afwijking (bias) van het meettoestel vastgesteld dit kan door het te vergelijken met een referentie of met een berekend model.
De afwijkingen worden vastgelegd in een zogenaamde logboek. Daarentegen bij digitale verwerking van de meetwaarden kunnen echter de correctiewaarden met de gemeten waarden verrekend worden. Zodat er vervolgens een nauwkeurig resultaat wordt verkregen.
Op basis van de kalibratie kan worden bepaald of het meettoestel nog aan zijn (wettelijke) specificaties voldoet.
Belang van het Kalibreren:
Het is van belang bij de kalibratie dat er zo veel mogelijk (naar ISO) herleidbare waarden worden verkregen. Een aantoonbaar herleidbare kalibratie wordt verkregen bij geaccrediteerde kalibratie-instellingen.
Is kalibratie verplicht?
De wettelijke regelgeving verplicht de ondernemer haar meetinstrumenten, zoals voedselthermometers of temperatuurloggers, jaarlijks te laten kalibreren. Bij een kalibratie wordt het meetinstrument vergeleken met de internationale standaarden.
Afleveren en instructie
De Kalibratie thermometer Tri-temp wordt door ons op locatie afgeleverd en voorzien van een gedegen instructie.
Voor meer informatie neem u gerust contact met ons op:
Premis Medical BV
De Nort 20
3931NG Woudenberg
Email: verkoop@premis.nl
Telefoon: 033-2779191
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.