Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Hulpmiddelen medicijngebruik

Hulpmiddelen medicijngebruik

Als u verschillende medicijnen gebruikt, kan het lastig zijn om ze altijd op het juiste moment in te nemen. Er zijn veel hulpmiddelen om u daarbij te helpen, zoals medicijndozen en herinneringsapps. Welk hulpmiddel is geschikt voor u?
Uw medicijnen goed organiseren heeft veel voordelen. Zo ziet u direct welk medicijn u wanneer moet innemen. Ook weet u beter hoeveel medicijnen u nog op voorraad heeft, zodat u niet onverwacht zonder komt te zitten. Een handig hulpmiddel hiervoor is een medicijndoos.

Eenvoudige medicijndoos

In een medicijndoos kunt u uw pillen in verschillende vakjes doen voor de ochtend, middag en avond. Er zijn ook dozen voor een hele week of een hele maand. Als het tijd is voor uw pillen, neemt u de medicijnen uit het vakje van de dag en het dagdeel. Aan de lege vakjes ziet u of u de medicijnen inderdaad heeft ingenomen.

Medicijntas/etui

Gaat u regelmatig op reis of op vakantie en gebruikt u medicijnen? Of gaat u graag voorbereid op weg en heeft u altijd wel wat pleisters, paracetamol, en een tekentang mee? Dan heeft u vast weleens problemen gehad met verpakkingen die stuk gaan in de tas. Of dat u niet meer weet waar u het gelaten heeft in de bagage. Zeker wanneer u naar het buitenland gaat, krijgt u met medicatie snel te maken met de douane. Medicijnen in een medicijnagenda zijn dan al snel een probleem. U moet immers kunnen aantonen welke medicatie u meeneemt. Ook moet daar een eventueel recept voor getoond kunnen worden. Dit heeft veelal als resultaat dat u met alle doosjes en verpakkingen in uw tas zit, die de reis vaak niet zo goed overleven.

De medicijnbekers van roest vast staal

RVS Medicijnbeker 50 cc van Premis Medical bv heeft een grote lijn met Roest vast staal medische producten. En medicijnbekers van verschillende maten .

De medicijnbekers zijn volledig roest vrij staal. Deze roest vast medicijnbeker heeft een inhoud van 50 cc. De beker is gegradueerd. Dit betekent dat de vloeistof hoeveelheid goed is af te lezen door middel van de grote cijfers aan de binnenkant van de medicijnbeker.

Matriaal

Roest vast staal is een mengsel van materialen die hoofdzakelijk bestaat uit de legeringselementen ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om echt rvs is te hebben moeten de legeringen de volgende minimale en maximale legeringen hebben. Minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2 % koolstof. Chroom zorgt voor de corrosievastheid en koolstof is van invloed op de hardheid van het roest vast staal.

Reiniging

De medicijnbekers van Premis Medical bv kunnen in de autoclaaf. De medicijnbekers kunnen niet in de vaatwasser, de  chemicaliën van de huishoud vaatwaspoeder en vaatwastabletten zorgen voor beschadiging van het roest vast staal. Echter raden wij u aan om de autoclaaf de medicijnbekers te controleren op rest vocht.

De roest vast stalen medicijnbekers van Premis Medical bv zijn juist duurzamer en milieu vriendelijker dan de plastic  disposables medicijnbekers dit vanwege het hergebruik van de rvs bekers.

Keurmerken

Medicijnagenda Medidos (ME9025)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering