Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Sanitaire Hulpmiddelen

Sanitaire Hulpmiddelen

Sanitaire hulpmiddelen voor in de badkamer, douche en toilet kunnen veel valongelukjes voorkomen. De badkamer en ander sanitair zijn vaak niet zo ruim, hebben gladde en harde tegels en vanwege de vochtigheid is het slip- en valgevaar groot. De badkamer is daardoor een plaats in het huis waar veel ongelukken gebeuren, zeker als u wat minder mobiel bent. Om te voorkomen dat u zo’n lelijke val maakt in bijvoorbeeld uw bad is het raadzaam om goed na te denken over hoe u uw badkamer veilig kunt maken en de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen om ongelukken te voorkomen.

Naar het toilet gaan is voor iedereen een dagelijkse bezigheid. Wanneer u ouder wordt , of minder valide bent kan dit problemen met zich mee brengen. Een toiletverhoger in combinatie met een wandbeugel kan het toiletbezoek al  aangenamer maken. ook het gebruik van een toiletstoel kan het eenvoudiger maken om naar het toilet te gaan. een toiletstoel kunt u bijvoorbeeld op uw slaapkamer plaatsen, wanneer u slecht ter been ben t of moeilijk uit bed kunt komen.

Veiligheid

Naast de aanschaf van hulpmiddelen badkamer kunt u natuurlijk ook zelf een aantal kleine aanpassingen doen om veiligheid in de badkamer te vergroten:

U struikelt of valt gemakkelijk over een losliggende badmat of –kleedje. Wilt u toch graag een badmat of –kleedje dan raden wij u aan om om altijd voor een anti-slip badmat te kiezen of er ieder geval een anti-slip ondertapijt onder te plaatsen.
De beste keus is een thermostaatkraan. Deze kan bijvoorbeeld op max. 50 graden Celsius worden afgesteld om het risico op brandwonden te verkleinen.
Zorg voor voldoende licht en plaats de lichtknop niet al te hoog.
Zorg voor goede ventilatie in de badkamer. Anders wordt de lucht vochtig en klam, en kan duizeligheid veroorzaken

Keurmerken

Ashby Toiletverhoger Opzet (TO6205ST)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering
Translate