Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Looprekken

Looprekken

Een looprek is een mobiliteitshulpmiddel voor in huis. Deze rekken bieden u ondersteuning wanneer u evenwichtsproblemen heeft, of moeite heeft met lopen. Vooral voor mensen die vanwege hun aandoening (bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson en multiple sclerose) de neiging hebben om hun loophulpmiddel te ver voor zich uit te duwen. Een looprek is een metalen rek met 4 poten, en kan alleen gebruikt worden wanneer u voldoende kracht in uw armen heeft.

In tegenstelling tot bij een rollator moet het looprek nog steeds bij elke stap  geheel worden opgetild. (zonder wielen) Looprekken zijn, doorgaans, bedoeld om binnenshuis te gebruiken. Als u een doel aantal stappen voor ogen hebt kunt u eventueel gebruik maken van een stappenteller.

Het uiterlijk van een looprek is in de loop der jaren eigenlijk niet veranderd, wel is het beter afgesteld op u als gebruiker.  Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld extra brede looprekken, voor de stevigere gebruikers. Hogere en smallere voor lange en dunne gebruikers. Een looprek is ook handig om te gebruiken als sta-hulp bij uw stoel of bed.

Voordelen:
Stabiel; zeker als u weinig kracht in uw benen heeft of een slecht evenwicht
Zitten rubberen doppen onder de poten ter voorkoming van uitglijden (op tijd vervangen)
Valt niet om als u hem los laat

Inklapbaar looprek
Veel looprekjes (maar ook rolstoelen) van nu zijn inklapbaar. Hierdoor zijn ze heel handig mee te nemen als u weggaat (bijvoorbeeld in de auto of als steun aan de beste scootmobiel voor u). Tevens zijn ze inmiddels van veel lichter materiaal gemaakt.

Keurmerken

Roma Medical Heavy Duty Looprek Wide (LO2512)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering