Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Draaischijven- en kussens

Draaischijven- en kussens

De zitdraaischijf is een transfermiddel waar iemand op kan gaan zitten. Met behulp van een zitdraaischijf kan u gemakkelijker mobiliseren doordat deze draaischijf een halve slag of een kwartslag met u mee kan draaien, wat lijdt tot het gemakkelijker op een stoel en van een stoel af komen.

De draaischijf bestaat uit twee schijven welke over elkaar draaien, door middel van kogellagers. De onderste schijf heeft anti-slip nopjes zodat deze stabiel op de grond ligt en niet mee draait. Op de bovenste schijf gaat de gebruiker staan, welke 360 graden kan draaien naar de gewenste positie. Doordat de kogellagers van staal zijn, is de draaischijf zeer duurzaam en is deze te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 125 kg.

Kussens

Een zitkussen kan u extra comfort geven tijdens het zitten, en kan klachten helpen voorkomen. Juist wanneer u lang moet zitten in uw stoel of rolstoel, bijvoorbeeld door een medische aandoening, kan een goed zitkussen u hierbij helpen. Een ergonomisch gevormd zitkussen biedt u namelijk de juiste ondersteuning welk u nodig heeft tijdens het zitten. Bij sommige kan zelfs decubitus (doorzitten) worden voorkomen.,

Hoe dik moet een Zit- en rugkussen zijn?

Voor goed zitcomfort adviseren we een minimale dikte van 4 centimeter voor kussenvullingen. De meest voorkomende diktes in zitkussens zijn 5,6 8,10,12 en 15 centimeter. Bij het vervangen van de huidige vullingen van je zitkussens kun je het beste niet ‘te zuinig’ meten.

Keurmerken

Draaischijf Opstahulp (DR090050000) Faaborg
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering
Translate