Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Transferhulpmiddelen

Transferhulpmiddelen

Er zijn verschillende transferhulpmiddelen die het verplaatsen van mensen eenvoudiger maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan transferplanken, draaischijven of glijzeilen voor liggende en/of zittende transfers, bijvoorbeeld van bed naar bed, van bed naar (rol)stoel of van rolstoel naar toilet.

Sta op hulpen

Er zijn verschillende soorten transferhulpmiddelen die een verplaatsing vanuit liggende, staande of zittende positie mogelijk maken.
Sta op hulpen zijn er in vele soorten. Sommige sta op hulpen zijn verrijdbaar waardoor u in staande positie door een hulpverlener kan worden verplaatst. Wilt u geen sta op relax stoel, dan zijn er de sta op kussens die u in uw eigen stoel plaatst. Deze kussens helpen u bij het overeind komen. Dan zijn er nog de hulpen met handgrepen, zoals een papegaai. Deze hebben wij zowel in losstaande als in hangende (voor aan het bed) uitvoering. Uitstapbeugels zijn prettig wanneer u lastig uit bed kunt stappen.

Verplaatsen zonder te tillen

Met een glijplank of glijlaken kunt u iemand makkelijk verplaatsen in bed.  Een draaischijf of draaikussen vergemakkelijkt het in en uitstappen bij bijvoorbeeld een auto, rolstoel of bed. Er zijn ook draaischijven met een ondersteuning. Deze zijn instelbaar en geven extra stabiliteit.

Loop hulpmiddelen

Een looprek is een van de bekendste hulpmiddelen om korte afstanden te overbruggen. Er zijn ook speciale transport rolstoelen. Deze duwwagens zijn compact en licht in gewicht. Met een trippelstoel verplaatst u zich al zittende snel en comfortabel in huis. Zitten er drempels in de weg, dan zijn er drempelplaten waarmee u deze hindernissen kunt overbruggen

Keurmerken

Opsta draaischijf (DRVERTICEASY) Vilgo
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering