Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Slapen & Wonen

Slapen & Wonen

Langer Zelfstandig Wonen Ouderen
De bevolking vergrijst in hoog tempo en tegelijkertijd neemt de zorgvraag toe. Vanuit de overheid worden ouderen gestimuleerd om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. De meeste senioren zijn hier ook voorstander van: liever langer thuis, dan naar een verpleegtehuis. Om dit mogelijk te maken zijn hulpmiddelen onontbeerlijk. Het is hierbij belangrijk dat het thuis wonen zo aangenaam en veilig mogelijk wordt gemaakt.

Veilig Thuis Wonen
Langer thuis wonen brengt ook risico’s met zich mee. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens eenmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben. Sommigen moeten na een val opgenomen worden in een zorgcentrum of ziekenhuis. Bij anderen ontstaat veel angst om opnieuw te vallen. Dit leidt tot onzekerheid bij gewone, dagelijkse bezigheden. Het gebruik van de juiste hulpmiddelen kan deze onzekerheid wegnemen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Zorg dan ook voor een veilige leefomgeving om zo het risico op vallen en uitglijden te beperken.

Zelfredzaamheid
Zelfredzaamheid is het vermogen van mensen om dagelijkse algemene levensverrichtingen te kunnen verrichten met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg. Door middel van het aanschaffen van de juiste hulpmiddelen kunnen mensen hun zelfstandigheid vergroten. Ook professionele zorgmedewerkers kunnen de zelfredzaamheid van hun cliënten stimuleren. Een groot aantal cliënten zouden zelfstandig hun steunkousen kunnen aantrekken met behulp van steunkoushulpmiddelen. 17% van de ‘uittrekcliënten’ en 6% van de ‘aantrekcliënten’ zijn zelfstandig door de inzet van een steunkoushulpmiddel, waar voorheen een zorgprofessional werd ingezet (ZonMw – Bijlage kostenbesparende projecten, 2009).

Keurmerken

Hoog-laag verpleegbed HLEURO1000BO
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering