Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Premis Rubberdop type Z 19 mm (RU10018)


Rubberdop Premis, per stuk. Voor elleboogkrukken met een diameter van 19 mm. Type Z. Bodem diameter 37 mm. Hoogte 47 mm.

Wissen
Webwinkel Keurmerk
Artikelnummer: RU10018 Categorieën: , ,

Premis Rubberdop  type Z  voor een goede stabiliteit

Deze Premis rubberdop RU10018 is speciaal ontworpen voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken met een buisdiameter van 19  mm. De dop is ontworpen met een comfortabele bodemdiameter van 37 mm, zodat het uw hulpmiddel een extra stabiel gevoel geeft tijdens het lopen.

De dop heeft een hoogte van 47 mm, waardoor de dop niet te groot en opvallend is, maar wel voldoende lengte heeft om goed om de buis van uw hulpmiddel heen te sluiten. Hierdoor voorkomt u dat de dop zomaar los komt en u de dop kwijt raakt.

De dop is van het type ‘Z’ . Voorheen werden deze types gebruikt als aanduiding voor het gebruiksdoeleinde van de rubberdop. Tegenwoordig is het type alleen niet allesbepalend voor het gebruiksdoeleinde. Type ‘Z’ geeft aan dat de dop een dikke bodemrand heeft en naar boven toe taps toeloopt. U herkent dit type dus eenvoudig aan zijn vorm.

Speciaal voor elleboogkrukken en  aluminium wandelstokken

Deze dop is specifiek geschikt voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken. Omdat deze hulpmiddelen gemaakt zijn van holle buizen, is het drukpunt van de buizen heel klein t.o.v. bijvoorbeeld een massieve houten wandelstok. Deze smalle randen van de buizen drukken daardoor heel snel door een gewone rubberdop heen, omdat het rubber veel zachter is dan de buis en makkelijk ingesneden wordt door het aluminium. Deze rubberdop is daar goed tegen beschermd, dankzij een inwendig geplaatste metalen ring. Hierdoor rust de buis van uw aluminium hulpmiddel op de metalen ring, welke de druk vervolgens gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de rubberdop.

De dikke bodem van de rubberdop zorgt voor een goede levensduur, ook bij meer intensief gebruikte hulpmiddelen. Zoals een elleboogkruk waar veelal toch zwaarder op wordt geleund dan een wandelstok.

Levensduur en onderhoud

Deze rubberdop heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van het type ondergrond, uw postuur, loophouding en de gebruiksintensiteit  kan de levensduur van uw rubberdop  afwijken. Indien u merkt dat uw doppen snel slijten, kunt u het beste contact opnemen met uw ergotherapeut of fysiotherapeut, om te beoordelen of uw loophouding en gebruik van het hulpmiddelen een mogelijke oorzaak zijn van de slijtage.
Denk aan het niet recht neer (kunnen) zetten van het hulpmiddel, en daardoor een scheve belasting. Of een zeer intensief gebruik, omdat u erg veel steunt op het hulpmiddel.

Wij adviseren u om wekelijks de rubberdop een kwartslag te draaien, zodat deze gelijkmatig afslijt. Controleer hierbij goed of de rubberdop niet is doorgesleten en of de metalen ring nog aanwezig is. Indien de metalen ring ontbreekt en/of de rubberdop is doorgesleten dient u de dop te vervangen. Laat hierbij ook de randen van de buis van het hulpmiddel afbramen. Zo voorkomt u dat versleten randjes en metaalsplinters uw nieuwe dop in korte tijd opnieuw doorslijten. Gebruik het hulpmiddel niet totdat u de rubberdop heeft vervangen . Verzeker u ervan dat de buis van uw hulpmiddel geen bramen of scherpe randjes meer heeft .

Klik op deze link Elleboogkruk EL7817 RU10018 https://www.premis.nl/premis-ohv-anatomische-oranje-elleboogkruk-paar-el7817paporanje/

Kleur

Grijs, Zwart

Bodemdiameter

37 mm

Diameter opening

19 mm

Hoogte

47 mm

Merk

Premis

Rubberdop Type

Type Z

14 beoordelingen voor Premis Rubberdop type Z 19 mm (RU10018)

 1. Els Gooijer (geverifieerde eigenaar)

  Snelle levering, ik vind verzendkosten wel veel voor 2 doppen

  • Sharron Voskuilen

   Beste Els,

   Hartelijk dank voor uw beoordeling. Bij Premis Medical zijn we altijd op zoek naar manieren om te verbeteren, uw tips helpen ons daarbij.

   Wij vinden het belangrijk dat we voor iedere verzending, hoe klein ook, een kwaliteitscontrole kunnen uitvoeren en dat de pakketten verzekerd op weg gaan naar onze klanten.
   Zodra wij de mogelijkheid hebben om onze kwaliteit van leveren te behouden, tegen een meer aantrekkelijk tarief, zullen wij dit zeker doen.

   Met vriendelijke groeten,

   Premis Medical

 2. Angèle Knaapen (geverifieerde eigenaar)

  Stevige doppen. Alleen jammer dat ze erg snel slijten. Daardoor ook fors aan de prijs.

 3. Paul Verheijde (geverifieerde eigenaar)

  Top bedrijf.
  Ik had een vergissing in mijn bestelling (dom) en belde later of er misschien nog iets gecorrigeerd kon worden. De verkoop reageerde super service gericht, probleem oplossend. Ook geen vertraging in de toch al snelle levering, prima.

 4. Liesbeth Klarenbeek (geverifieerde eigenaar)

  Advies over juiste doppen snel per email ontvangen.
  Levering na 2 dagen. Prima service.

 5. Joan Wittekoek (geverifieerde eigenaar)

  Goede service!

 6. J. van der Pol (geverifieerde eigenaar)

 7. Menno Nadels (geverifieerde eigenaar)

  Goede vervanging van versleten doppen

 8. Marga de Reus (geverifieerde eigenaar)

  Snel in huis. Goed gedaan.

 9. oene bijker (geverifieerde eigenaar)

  Goed

 10. Paul Hakze (geverifieerde eigenaar)

  Prima service

 11. Chris Scholten (geverifieerde eigenaar)

  NVT

 12. Carmen van Bochove (geverifieerde eigenaar)

  Slijten snel

 13. Peter Verver (geverifieerde eigenaar)

  Snel geleverd.

 14. Tjitske Tilstra (geverifieerde eigenaar)

  Goed.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keurmerken

Premis Rubberdop type Z 19 mm (RU10018)
 • Beste kwaliteit/prijs verhouding
 • Jarenlange ervaring
 • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
 • Snelle levering
Translate