Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Bedsteunen

Toont alle 3 resultaten

Bedsteunen

Wat is een Bedsteun?

Een bedhek of bedsteun is een medisch hulpmiddel dat voorkomt dat mensen uit bed vallen en/of hen steun geeft bij het in en uit bed komen.

Waarom een bedsteun?

Voor mensen die kampen met gewrichtsproblemen (heup, rug, knieën, enkels) of herstellende zijn van een operatie (bijvoorbeeld aan één van de gewrichten) kan het in en uit komen van een bed problemen opleveren. Maar ook voor mensen met epilepsie, reuma, Parkinson en bot- en gewrichtsaandoeningen als artrose, artritis en osteoporose is de bedsteun een welkom hulpmiddel.

Hoe kan een bedhek of bedsteun helpen bij het in en uit bed komen.

Een bedhek / bedsteun biedt letterlijk steun en grip bij het overbruggen van het hoogteverschil tussen de bedrand en de vloer. Belangrijk met het oog hierop: zorg ervoor dat uw bed, al dan niet in overleg met zorgverlener of huisarts, op de voor u enige juiste hoogte is neergezet. Wanneer het bed te hoog of te laag staat, verspilt u nodeloos energie én vergroot u de kans op valpartijen. Maar natuurlijk zijn bijna alle modellen verstelbaar en dus zodanig in te stellen dat ze optimaal kunnen worden afgestemd op uw wensen en fysieke omstandigheden. Zorg er echter vooral voor dat u in de voor úw gevoel juiste positie staat of zit, alvorens u daadwerkelijk in beweging komt voor de overstap. En zorg voor concentratie en een zo stevig mogelijke grip – droge handen! – op de bedsteun (of een als zodanig dienstdoend bedhek).

Keurmerken

Bedsteun RMA (DE5405)
  • Beste kwaliteit/prijs verhouding
  • Jarenlange ervaring
  • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
  • Snelle levering