Zoeken
Kunt u een artikel niet vinden? Bel gerust naar de afdeling verkoop:
033-2779191Of mail naar:
verkoop@premis.nl

Over Ons

Premis Medical B.V. innovatie van mobiliteit in het dagelijks leven

Premis Medical B.V. is de groothandel voor al uw hulpmiddelen. Wij houden ons bezig met het ontwerpen en fabriceren van medische hulpmiddelen, waaronder de huidige in gebruik zijnde elleboogkrukken, de niet uit het straatbeeld weg te denken Provo rollator, diverse hulpmiddelen die het dagelijkse leven vereenvoudigen en thuis- en institutionele verpleegartikelen.

Premis Medical B.V. is in 1977 ontstaan na een fusie van Predaco vof en Misdorp & zonen.

Predaco, opgericht in 1958, was importeur voor de elektrotechnische industrie en ontwerper van industriële producten voor de bouw en de paramedische industrie. Misdorp en zonen opgericht in 1928, was groothandel en maakte kleinschalig diverse producten voor de zorgindustrie, de wijkverpleging en het toenmalige kruiswerk.

In 1980 ontstond de vraag naar gebruiksvriendelijke hulpmiddelen met een niet-ziekenhuisachtige-uitstraling. Premis heeft toen - samen met een Zweedse collega voor gehandicapte kinderen - een lijn voor loophulpmiddelen en rolstoelen ontwikkeld. In de kleuren wit en fel rood. Deze producten maakten tot 2000 deel uit van ons assortment.

De Provo rollator

Omdat er een taboe op de ziekenhuisachtig-uitziende verpleegartikelen rustte hebben wij in 1984/85 de Provo rollator ontwikkeld, die sinds 1985/86 verkocht wordt. De Provo rollator is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De Provo rollator is door ons ontwikkeld omdat onze oma’s en opa’s zeiden: "Ik ben toch niet invalide. Ik ga toch zeker niet met een ziekenhuis hulpmiddel lopen. Ik ben niet gehandicapt en ik ben ook niet bejaard". Vanaf toen ging iedereen vrolijk de op straat met de - toen alleen nog maar in het blauw leverbare - moderne Provo rollator.

De eerste Provo rollator had gelijk de aandacht van de schrijvende pers die de Provo rollator in 1986, 'het blauwe rolrek met remmen'  noemde. Eindelijk wordt er ook aan de gebruiker gedacht. De Provo rollator voorzag in een groeiende vraag naar mobiliteit in een gebruiksvriendelijk en modern jasje, voorzien van een parkeerrem, zitje, dienblad, stokkenbak en mandje.

Vandaag de dag zijn er 34 soorten van de Provo, Pregero en Troje rollators verkrijgbaar, in tien verschillende kleuren, met meer dan veertig opties. De rollators zijn er voor kinderen, kleine, grote, brede en zware mensen. En al deze verschillende rollators bevinden zich standaard in ons assortiment.

Overige hulpmiddelen

Naast de Provo rollator leveren wij alles voor mensen met tijdelijke of blijvende mobiliteitsproblemen, alles voor de thuis- en institutionele verpleging en een groot scala aan hulpmiddelen om het dagelijkse leven aangenamer te maken. Premis was ook de eerste leverancier van elleboogkrukken en wandelstokken met een vrolijk kleurtje.

Klik op catalogus voor alle producten en hulpmiddelen van Premis Medical BV.

Klik op contact als u een vraag heeft.

  • Attention no standard shopper group set