Webwinkel Keurmerk
033 277 9191 Heeft u een vraag? Bel gerust! Ma-vr 09:00 tot 17:00 uur verkoop@premis.nl

Rubberdop Premis type Z 22 mm (RU4063)


Rubberdop Premis. Voor wandelstokken en elleboogkrukken met een diameter van 22 mm. Type Z. Bodem diameter 45 mm. Hoogte 59 mm.

Wissen
Webwinkel Keurmerk
Artikelnummer: RU4063 Categorieën: , ,

Rubberdop Premis type Z 22 mm

Rubberdop Premis type Z 22 mm RU4063  is speciaal ontworpen voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken met een buisdiameter van  22  mm. De dop is ontworpen met een comfortabele bodemdiameter van 38 mm, zodat het uw hulpmiddel een extra stabiel gevoel geeft tijdens het lopen.

De dop heeft een hoogte van 47 mm, waardoor de dop niet te groot en opvallend is, maar wel voldoende lengte heeft om goed om de buis van uw hulpmiddel heen te sluiten. Hierdoor voorkomt u dat de dop zomaar los komt en u de dop kwijt raakt.

De dop is van het type ‘Z’ . Voorheen werden deze types gebruikt als aanduiding voor het gebruiksdoeleinde van de rubberdop. Tegenwoordig is het type alleen niet allesbepalend voor het gebruiksdoeleinde. Type ‘Z’ geeft aan dat de dop een dikke bodemrand heeft en naar boven toe taps toeloopt. U herkent dit type dus eenvoudig aan zijn vorm.

Doeleinden

Deze dop is specifiek geschikt voor elleboogkrukken en aluminium wandelstokken. Omdat deze hulpmiddelen gemaakt zijn van holle buizen, is het drukpunt van de buizen heel klein t.o.v. bijvoorbeeld een massieve houten wandelstok. Deze smalle randen van de buizen drukken daardoor heel snel door een gewone rubberdop heen, omdat het rubber veel zachter is dan de buis en makkelijk ingesneden wordt door het aluminium. Deze rubberdop is daar goed tegen beschermd, dankzij een inwendig geplaatste metalen ring. Hierdoor rust de buis van uw aluminium hulpmiddel op de metalen ring, welke de druk vervolgens gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de rubberdop.

De dikke bodem van de rubberdop zorgt voor een goede levensduur, ook bij meer intensief gebruikte hulpmiddelen. Zoals een elleboogkruk waar veelal toch zwaarder op wordt geleund dan een wandelstok.

Levensduur en onderhoud

Deze rubberdop heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van het type ondergrond, uw postuur, loophouding en de gebruiksintensiteit  kan de levensduur van uw rubberdop  afwijken. Indien u merkt dat uw doppen snel slijten, kunt u het beste contact opnemen met uw ergotherapeut of fysiotherapeut Wij adviseren u om wekelijks de rubberdop een kwartslag te draaien, zodat deze gelijkmatig afslijt. Controleer hierbij goed of de rubberdop niet is doorgesleten en of de metalen ring nog aanwezig is. Indien de metalen ring ontbreekt en/of de rubberdop is doorgesleten dient u de dop te vervangen. Laat hierbij ook de randen van de buis van het hulpmiddel afbramen. Zo voorkomt u dat versleten randjes en metaalsplinters uw nieuwe dop in korte tijd opnieuw doorslijten. Gebruik het hulpmiddel niet totdat u de rubberdop heeft vervangen . Verzeker u ervan dat de buis van uw hulpmiddel geen bramen of scherpe randjes meer heeft .

Niet de goede maat kijk dan naar deze rubberdop. https://www.premis.nl/rubberdop-premis-z-19-mm-ru4056/

 

Kleur

Grijs, Zwart

Bodemdiameter

45 mm

Diameter opening

22 mm

Hoogte

59 mm

Merk

Premis

Rubberdop Type

Type Z

13 beoordelingen voor Rubberdop Premis type Z 22 mm (RU4063)

 1. Sandy Cozijnsen (geverifieerde eigenaar)

  Supersnelle levering.

 2. marten pit (geverifieerde eigenaar)

  ik ben dik tevreden met premis

 3. Betty Bogers (geverifieerde eigenaar)

  Jammer dat ik niet goed gelezen had dat het om 1 (enkele) dop ging. Krukken gebruik je meestal per stel. Nu moet ik, als mijn 2e dop doorgesleten is weer ruim 7 euro handelingskosten betalen.

 4. Anton Mouthaan (geverifieerde eigenaar)

  snelle service en de dop is prima.

 5. Peter van Slooten (geverifieerde eigenaar)

  Snel en tot in de puntjes verzorg.👍👍👍

 6. Mirjam de Lange (geverifieerde eigenaar)

  Na eerst telefonisch contact gehad te hebben, nieuwe rubberdoppen voor m’n krukken besteld. Het telefonisch contact heb ik als zeer prettig ervaren en binnen een paar dagen had ik m’n doppen keurig ontvangen.

 7. jos stam (geverifieerde eigenaar)

  Top en snel geleverd

 8. Marjan Lefers (geverifieerde eigenaar)

  uw geleverde is helemaal prima, echter hebben ze 4!! dagen op het gls sorteer centrum gelegen zodat we ze pas vrijdag eind van middag geleverd kregen! men besteld medisch matreaal meestal niet voor de reserve maar omdat ze direct nodig zijn. Ik zou dus advies geven om de GLS een betere afspraak omtrent bezorgen aanraden.

 9. peet ascherman (geverifieerde eigenaar)

  nog effe bevestigen op de krukken dan zijn het er ongetwijfeld 5

 10. Ad Knops (geverifieerde eigenaar)

  Beetje vreemd dat een foto van model/type nr gevraagd wordt, stond genoteerd in “onderwerp”.
  Artikel en levering snel en goed

 11. Ton van Benten (geverifieerde eigenaar)

  Gewoon goed.

 12. D.P. Vreeswijk (geverifieerde eigenaar)

  Paste goed op steel.
  Ben ontevreden over bezorging door DLS.
  Zou bezorgd worden voor 15.30 uur.Ging na deze tijd weg ;
  Briefje op deur : svp bezorgen bij buren. Beide buren waren thuis.
  Volgens bezorger niet. Moest hierdoor op halen in centrum.

 13. Rens Hemmes (geverifieerde eigenaar)

  Prima kwaliteit

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keurmerken

Rubberdop Premis type Z 22 mm (RU4063)
 • Beste kwaliteit/prijs verhouding
 • Jarenlange ervaring
 • Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
 • Snelle levering
Translate